sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Itsenäisyyspäivä on leipomuspäivä!

Nyt alotetaan mun joulukalenteri! Vaikka on jo 6. päivä niin mitä sitten? Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa! Eli aloitan tästä päivästä.
🌟
Itsenäisyyspäivä on meillä ollut aina leipomuspäivä niinkuin varmaan monilla muillakin. Meillä leivotaan aina vähintään kolmea eri piparilaatua mummon luona ja kotona myöhemmin tavallisia ruskeita piparkakkuja ja tänävuonna teen niitä vasta myöhemmin.
🌟
Tänään leivottiin ensin aamorin suukkoja joista haluankin laittaa tänne reseptin joka on siis tämän päivän joulukalenterin luukku. Meillä ne eivät ole vielä valmiita koska niistä uupuu vielä täyte, silti ne ovat hyviä ilman sitäkin, tosin täyte on niiden paras osuus! Lämpinä niitä ei saa täyttää eli anna niiden jäähtyä kunnolla.
🌟
Tänään olen myös katsellut linnanjuhlia, sytetellyt kynttilöitä ja tunnelmoinut tulevaa joulua ja tätä itsenäisyyspäivää.
🌟
Nyt resepti joulun herkkupipareihin joita kannattaa todellakin koittaa! Parenevat vain mitä pidempään säilyttää eli säilyvät todella hyvin!
🌟
  AMORIN SUUKOT
🔼8dl vehnäjauhoja
🔼2-3dl Kaakaojauhetta
🔼4dl sokeria
🔼2 kananmunaa
🔼240g margariinia tai voita
  TÄYTE:
🔼125g voita
🔼200g tomusokeria

  Tee näin:
🔼Vatkaa sokeri ja margariini vaahdoksi
🔼Lisää munat
🔼Lisää jauhot ja kaakaojauhe
🔼sekoita
🔼kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi levyksi.
🔼tee piparkakkumuoteilla yksinkertaisen muotoisia pipareita
🔼Paista 225° asteessa noin 10 min.
🔼Anna pipareiden jäähtyä
🔼Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi
🔼Leivitä täytettä keksien päälle ja yhdistä toinen keksi toiseen
🔼Valmis! Helppoja ja nopeita, ihania jouluherkkuja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti